Gyurcsány a hatalommániás!

 

 

Tehát az Orbán és kormánya egy bűnöző banda, de mielőtt valaki Gyurcsány után áhítozik, segítünk feleleveníteni, hogy hogy gazdagodott meg és hogyan kormányzott. Nehogy az idő utólag megszépítse a valóságot. Nehogy annyira utálja Orbánt, hogy csak valami ellen szavazzon.

 

Nos mi nem felejtünk.

 

Menjünk vissza a kádárizmusba amikor Gyurcsányt még elvtársnak hívták, a jelenlegi hatalmon lévő Fideszesek nagy többségével egyetembe.

 

A felesége Apró Antal kádári kiszolgáló unokája és mint ilyen könnyen mentette át a javakat és szerezte meg azokkal szemben akik távol voltak a tűztől és Gyurcsány Ferenc elvtárs hirtelen kommunista kapitalistává vedlett.

 

Megszerezte azt a vagyont amit a kommunisták undorral emlegettek, mondván piszkos kapitalista. Azt sem szabad elfeledni, hogy a rendszerváltás, bocsánat (gengszterváltás) idején átmentett vagyonok nem a Kádári bölcsesség szüleményei voltak hanem olyan vagyonok amit már erőszakkal elvettek a jogos tulajdonosaiktól, de ezt nem vissza adták hanem eltulajdonították az Antali időkben. Aki szintén kommunista kiszolgáló volt.

 

Nos e kis kitérő után mikor milliók nem kaptak semmit, sőt azok se akiké volt az eredeti vagyon. Viszont közben olyan tűzhöz közelálló kommunisták meg óriási vagyont örököltek szereztek meg, mint az OTP, vagy Mol vezér, stb.

 

A mostani DK meg MSZP sek nek ez normális és tisztességes munkának tartják. Vagyis a tisztességes meggazdagodásnak nem nevezhető, viszont ahogy mondani szokás jókor voltak jó helyen.

 

Galló Béla politológus arról beszélt, Gyurcsány Ferenc politikai tehetsége pusztán a hatalom megragadásáig terjed ki. Hozzátette ugyanakkor, hogy Gyurcsány Ferenc politikai ténykedése  politikai szempontból hasznos a jobboldalnak. A volt pártelnök ugyanakkor szétrombolta azt a politikai imázst, amely a baloldalt a szakértők közösségeként aposztrofálta, amikor kiderült, hogy Gyurcsány Ferenc a hazugságra alapozott politikán kívül nem rendelkezik semmilyen elképzeléssel azon kívül, hogy egyes nyugati politikai és pénzügyi csoportokat ideológiai divatból ki kell szolgálni.

Úgy próbált kormányozni mint azt a megszerzett cégeinél megszokta. Az államot is a magáncégeiben alkalmazott módszerrel, kreatív könyveléssel kormányozta a csőd szélére. Viszont ami az Altus esetében magánügy, az a közpénzek esetében közügy.

Gyurcsány-kormány költségvetési adatokat hamisított meg, ami az általa javasolt jelentéstervezet szerint felveti az államháztartási törvény és a közérdekű adatokra vonatozó jogszabályi rendelkezések megsértésének gyanúját, a hűtlen és a hanyag kezelés gyanúját, valamint az európai uniós források felhasználási szabályainak megsértését.

 

De durván csak 2008-tól szállt el, részben a 2008 őszén kirobbant gazdasági válság és az amiatt felvett IMF–EU-gigakölcsön miatt. Amiből hatalmas összegek vándoroltak hozzá megrendelések formájában és a baráti elvtársi köreihez. Valamint Ők is ugyanúgy az Eu s pénzeket mint Orbán, sajátként kezelték.

Gyurcsány Ferenc és követői semmit nem értettek meg abból, mi vezetett az Őszöd utáni elemi erejű megmozdulásokhoz, s hogy miért nem lehet a népet hazugsággal és erőszakkal, akár a rendőrség és egyes esetekben még a titkosszolgálatok felhasználásával is, móresre tanítani. Bár ez Orbánékra is igaz.

 

Őszöd után Gyurcsánynak le kellett volna mondania ha igazi tisztességes kormányfő lett volna és nem csak a hatalom érdekli. Így a demokráciába vetett hitet ásta alá, amikor az őszödi beszédben nyilvánvalóvá tette, hazugságra alapozta a kormányzását, és ezt is akarja folytatni.

 

A Gyurcsányi időszaknak is súlyos adóssága, hogy akkori bírók és ügyészek tömkelege hozott máig vállalhatatlan ítéleteket.

De nem ez az egyetlen bűne, másrészt meg a saját pártvezetése előtt beszélt, csak kiszivárgott és LEBUKOTT! Nem kiállt a kamerák elé és úgy mondta, nem a nyilvánosságnak szánta azt a beszédet, csak hát kiszivárgott. A valódi morális felelősség inkább azoknak a valóságmagyarázóknak a vállát terheli, akik megpróbálták kimosdatni, sőt hősként feltüntetni Gyurcsányt és hazug politikáját.

 

Azt próbálta elhitetni az emberekkel, hogy mindent megbánt és nem fog többet hazudni. De már másnap folytatta az ocsmány hazudozásait! Ezért fordult el tőle sok ember.

A bűne, hogy tevőlegesen részt vett az ország eladósításában, növelte a munkanélküliséget, figyelmen kívül hagyta a cigány problémát, nem képviselte az ország érdekeit külföldön. Az a lényeg, hogy Gyurcsány alatt a létbiztonság jelentősen romlott. Persze a fent leírtak tökéletesen stimmelnek Orbán Viktorra és a többi ex komcsi miniszterre, parlamenti tagra stb. Úgyhogy én csak azokat nem értem, akik szeretik Orbán Viktort és utálják Gyurcsányt vagy fordítva. Mikor a kettő pont ugyanazt csinálja és közben a másikat kritizálja.

 

Még mindig politizál, mert vannak ilyen megvezethető egyének akik még mindig beveszik amiket mond. :) Vagy a kevésbé rosszat választják, de ennek egyszer véget kell vetni és büntessen a nép. Ne szavazzunk olyanra, aki ott volt, volt lehetősége de csak a saját és támogatói vagyonát növelte.

 

Kormányzása alatt hamisították meg az állam „könyvelését”;
2006 os választást úgy nyerte meg, hogy erről közben a népnek mást hazudott.
A választás után egyből visszaállította az adót amivel előtte kampányolt.
Széthitelezte az országot, a közbiztonság tönkrement alatta, külföld felé egy bólogató kutyaként viselkedett.

 

A gazdasági szakemberek javasolták a változások szükségességét, folyamatosan halogatta azok véghezvitelét, tartva attól, hogy választói elfordulnak tőle. Népszerűsége mélypontján sem kezdett átfogó változtatásokba, sőt éles kritikát fogalmazott meg a radikális gazdasági tervezetekkel szemben.

A lukas államkasszából onnan vett el, ahonnan tudott, vagyis attól a tárcától, ahol a legkisebb ellenállásba ütközött.

 

Gyurcsány kormány olyan lavinát indított el ami alaposan porrá zúzta a demokráciába vetett hitet. Valamint egy gyűlölet hullámot indított ami csak kárt okozott az ország megítélésében. Azt sem szabad elfelejteni, hogy sokan ekkor kezdték el keresni az új hazát és vándoroltak ki, ami a Fidesz idejében csak felgyorsult.

Nem adott valós megoldást a bevándorlóhullám által létrejött problémákra.

 

Gyurcsány egy köpönyegforgató, gerinctelen „ember”.

 

A választók elsöprő többsége nem kér Gyurcsányból, hiteltelennek tartja őt.

 

Arra is emlékezni kell, hogy Orbánnak készítette elő a terepet, mert az emberek nagy többsége kiábrándult a politikából és nem ment el szavazni, aki maradt az pedig nem Orbánra akart szavazni, hanem a Gyurcsány politikája ellen.

 

Azóta mi az ami még inkább a haza elleni intézkedése, tevékenysége amire kötelezettséget vállalt.

  • A muszlim bevándorlók korlátok, feltételek nélküli elfogadása. Áttétesen a terrorizmus támogatása.

  • Gender mozgalom kiszolgálója. Buzik, leszbikusok támogatója. Soros bábja. A népesség fogyásának áttételesen az előidézője.

  • Újabb hitelek felvétele amivel kiakar mászni a bajból, de képtelen lesz értelmesen felhasználni.

 

Gyurcsány még ma is kedveltnek mondható az idősebb szocialista szimpatizánsok hölgytagjai között. Nyugdíjasok ölelgetése, kézcsókok és örömkönnyek sora látható a fényképeken, melyek tanúsága szerint pontosan tudta, itt nem érheti meglepetés, hiszen „hazai pályán” van. Ezt Orbán is igyekszik leutánozni, több kevesebb sikerrel.

 

Annak ellenére, hogy számtalanszor hangsúlyozta: nem érdeklik a népszerűségi mutatók, a szocialista párt kongresszusán a konstruktív bizalmatlansági indítvány okaként a személye elleni kritikákat fogalmazta meg.

2003 májusától a Medgyessy kormány ifjúsági minisztere, majd hét hónapon át megyei elnök is, később, Medgyessy megbuktatása után 2004-től kormányfő, majd három évvel később MSZP elnök is lett, úgy tűnt hatalomvágya szinte csillapíthatatlan. Amit azóta számtalanszor igazolt és a DK megalapítása és nyomulása is ezt bizonyítja, hogy óriási hatalom vágy van benne.

Noha hazaszeretetét, tenni akarását, a változásba vetett hitét számtalanszor kihangsúlyozta, tétlensége, félelmei és a politikai érdekek miatt elmaradtak az eredmények.

 

Gyurcsány miért hazaáruló?

A szó legszorosabb értelmében kiárusította a hazát. Felszámolta, és filléreket fizető (vagy nem fizető) alvállalkozásoknak kiszervezte a dolgozókat, akik végül teljesen elvesztették az állásukat. Amit lehetett azt elárusította, csak minél több vagyont tudjon összeharácsolni, amit eltüntetett a saját számláin. A saját és támogatóit hozta nyerő helyzetbe a pályázatoknál és rengeteg állami megrendelés lett az uralkodásának az eredménye. Ezzel is a saját cégeit hizlalta. Orbán azóta is ezt tovább fejlesztette és gyakorolja.

Talán azon kellene elgondolkodni, hogy ki vette fel a hatalmas kölcsönöket a Gyurcsányi időkbe ami kézen-közön eltűnt és ki igyekezet megadni azokat a pénzeket.

Csak a tényeket nézzük, ne a párt ideológiákat!

 

Apró-Gyurcsány érdekkör privatizációból, állami megrendelésekből, illetve állami hitelekből történő meggazdagodásának titkairól elnevezésű vizsgálóbizottság vizsgálatának eredményéről olvashatunk az alábbi dokumentumban.

 

"Gy. Ferenc és érdekkörének meggazdagodásában nagy szerepet játszottak a cégeinek rendszeresen, nagy összegben juttatott, összességében több száz millió forintot kitevő állami megrendelések, támogatások és hitelek. Továbbá, hogy Gyurcsány Ferenc 2003-ban egy jogszerűtlen döntés alapján jutott több mint  70 millió forintnyi osztalékhoz. A Gyurcsány-kormány hivatali ideje alatt nyílt lehetőség a nyereségesen működő, az állami oktatáspolitika fontos eszközét jelentő Nemzeti Tankönyvkiadó Rt. privatizálására. Az eljárás folyamán súlyos vagyonvesztés érte az eladó államot, ugyanis a végső vételár egy milliárd forinttal alatta maradt az első pályázati körben megfogalmazott legjobb ajánlatnak . A teljesen indokolatlan privatizációs eljárás győztese egy olyan cég lett, mely korábban megvett egy Gyurcsány Ferenc érdekeltségi körébe tartozott vállalatot.

...Összességében kijelenthető tehát, hogy Gyurcsány Ferenc meggazdagodásában, milliárdossá válásában nagy szerepet játszottak állami források, politikai-gazdasági kapcsolatok, valamint az az érdekeltségi rendszer, melynek tagjai hol az állam, hol a magánszféra, hol pedig a gazdaság oldalán kaptak szerepet. "

Kell ez nekünk ismét, hiszen ebből akarunk most is menekülni?!



Hoffy Chandris



Források:

Galló Béla politológus

barsonyszek.blog.hu

new.borsonline.hu

egyéb.