Pártnélküli kormányváltást. (Egy fikció)

 

A tapasztalat azt bizonyítja, hogy a párt vezetésű kormány ezer sebből vérzik hazánkban. Ez sok demokratikus országban nem jelent gondot és nagyon is jól működik de hazánkban ahol a párt egy különös uralkodói státuszt jelent ott ez nem működik. Éppen ezért felmerült az mint lehetőség, hogy mi lenne ha párt független képviselők ülnének a parlamentbe, csakhogy nálunk törvény szabályozza, hogy csak pártok vezethetik az országot.

 

Nézzük milyen hátránya is van egy ilyen párt vezette kormánynak. Párttag bárki lehet és a tapasztalat azt mutatja, hogy a gerinctelenség, becstelenség, önzés, nemhogy kizáró ok hanem még talán előny is. Csakhogy ilyen emberek nem tudnak és nem is akarnak tisztességesen kormányozni.

Ez pedig azt jelenti, hogy nem azt teszik amiért meglettek választva. Hatalomra kerülve pedig nem számít semmi csak az, hogy annyit raboljanak amennyit csak tudnak. Furcsa módon rengeteg eddigi pártkatona gazdagodott meg a hatalmuk alatt.

Vagy egyszerűen ők istennek érzik magukat és mindent megtehetnek, a rendőrség aki a Magyar nép védelmére esküdött fel őket védi a néppel, szavazókkal szemben. Nyilván nem a rendőrök a hibásak hiszen azok is áldozatok és ők sem élnek jól. A feletteseik azok akik az előnyökért képesek a vezetőket védetni. Persze ők nem állnak az élre csak távolról vezénylik a sereget.

A képviselők nem hívhatók vissza ha üresedés van akkor a párt delegálja oda a saját emberét.

 

Sőt a pártok ellene mennek választóik akaratának, aztán ha közeledik a választás megtalálják azokat a választókat akik elhiszik az ígéreteiket és újra megválasztják őket. Aztán minden kezdődik elölről.

 

Országunk annyira le van már járatva és annyira kizsákmányolták, hogy a nép már csak éhezni és nyomorogni képes. A Fidesznek köszönhetően tömegek hagyták el az országot. Most még az elüldözöttekkel való kapcsolattartást is megakarják adóztatni.

 

Nemzetközi viszonylatban pedig már a világ szégyene lettünk. Látszólag a nép ezt akarta, csakhogy ezt nem a nép akarta, hanem választási csalások, megvásárolt külhoni szavazatok és sok köpönyegforgató gonoszsága vezetett ide. Ha megnézzük a 2/3 ad amire annyira büszke a Fidesz egyáltalán nem a választópolgárok többsége, hanem egy elenyésző kisebbség.

 

Sokan mondják, hogy ezt meddig hagyjuk, de senki nem indul el. Én már a kommunizmusba is ellenzék voltam és most is úgy látszik nincs más választásom azzá kell válnom. Fel kell karolni ezt az ügyet. Akkor sem viseltem el az elnyomást és minden megmozduláson ott voltam, persze ez hátránnyal is járt de nem szégyenlem, sőt büszke vagyok rá. Nekem nincs mit veszteni! De az a tapasztalatom, hogy nem rendszer hanem gengszter váltás volt és ugyanazok és fattyaik nyomorgatják a Magyar népet. Mi meg csak tűrünk mert békés nép vagyunk.

 

A kommunista múltú pártok nem képesek vezetni az embereket, hiszen az ő múltjuk is tele van szennyel és vérrel. A gerinctelenség minden eddigi pártra jellemző volt és egy sem a nép jólétéért fáradozott, hanem a lopás és csalás jellemezte őket. A Fidesz ugyanezt a nyomvonalat követi, de hiszen nem csoda mert ők is kommunista fattyak. Az embereknek nemvolt más alternatívájuk mint, hogy otthon maradjanak, mert nem volt senki akire nyugodt szívvel tudott szavazni, a Fideszre pedig nem akart a választópolgárok nagy része.

 

Lépjünk túl a pártokon! Hozzunk létre egy olyan demokratikus tömörülést ami egyéni jelöltekből áll. Nyilván indulni a jelenlegi törvények miatt egyénileg nem alakíthatunk kormányt. De ha tömörülünk és előre kijelentjük, hogy utána ha a törvényt mi hozhatjuk a törvényt megváltoztatjuk és egyéni jelölteké alakulunk. Mert ha egy területet nézünk, feltétel, hogy ott lakjon a jelölt, választ egy egyéni jelöltet, az törvényileg legyen visszahívható, amit az adott lakóközösség kezdeményezhet, vagy a többi képviselő kétharmaddal. Ez nagyon fontos mert ha a képviselő adott területen lakik jobban ismeri a lakosok problémáit és könnyebben számon kérhető az amit csinál. Ha a képviselő elköltözik többet az a közösség már ne választhassa meg őt.

Minden választáson a jelölteknek legyen kötelező előre összeállítani a programot írásban, hogy mit szeretne elérni és mit tart fontosnak és mit hajlandó ezért megtenni. Ne a köpködés a lejáratás meg a hazug öndicséret legyen a választási tevékenysége, hanem az amit valóban kész megtenni az emberekért. Ezzel is megszégyenítve a pártokat.

Csak tiszta múltú ember indulhasson aki még soha nem volt egyetlen kormány közelébe se. Akinek nincs kommunista múltja. Akinek ha házas rendbe van az élete és jól igazgatja a családját. Aki már tett valamit embertársaiért. Az sem baj ha a múltjában volt valami szennyfolt de látszódjon hogy több éve megváltozott.

Így az első választáson még nem érhetjük el, hogy a választás ne a mocskolódásról szóljon, mert az eddigi pártoknak ez a vérükbe van, de a jövőben már csak az fog számítani, hogy mit szeretne tenni a képviselő és mire hajlandó ezért.

 

Természetesen miniszterelnököt a képviselők választanának maguk közül és a minisztereket a miniszter elnök jelölésére a képviselők kétharmados szavazatával lehetne megválasztani. Mivel itt üresedés lenne, ezért az adott területeken újabb szavazás lenne új egyéni jelöltekkel.

 

Persze ez még csak fikció de kész vagyok és nyitott az újragondolásra. Hozzuk létre a feltételeket a pártok nélküli életre és ne engedjük tovább, hogy olyanok akik a tisztességet csak hírből ismerik, de tönkreteszik az életünket.

 

Hoffy Chandris